Castellà: English: Aquesta es là pàgina d'en Toni2

Aquesta es là pàgina d'en Toni2

escut.gif (1530 bytes)

bantonix1.gif (32370 bytes)

LA SENIA RECTANGULAR.jpg (49311 bytes)


EL RIU SENIA, EL NOSTRE RIU:


UN XIC D'HISTÒRIA:   Com arribar a la Sénia
   La Història del Pòble
   La Festa Major
   Les Tradicions
   La Gastronomia Típica
   L'Agricultura del Pòble
   L'economia del Pòble
   L'Entorn del Pòble
   El Pantà de La Sènia
   El Riu Sénia
   El Hipòdrom de la SÈNIA
   El aeròdrom de La Sènia
   Sénia Esport (Complex Esportiu)
   El creador d'aquestes pàgines
   El web Oficial d'la Sénia
   Pàgines de l'Espanyol
   Pàgines de Tir al Plat

LA SÉNIA.PAIS DEL MOBLE.
UN XIC D'HISTÒRIA DEL POBLE DELA SÉNIA,
AL MONTSIA
(TARRAGONA.)
AQUEST RIU NO TÉ RES A VEURE AMB EL SENIA; AQUEST ÉS UN DETALL MEU PER A TOTS ELS VISITANTS
El Riu Sénia, el nostre Riu:El riu Sénia constitueix el naixement d'union entre Catalunya i el país Valencià i és el límit administratiu de les dues comunitats, deixant a part els límits entre comunitats, el riu és la porta d'entrada a la Tinença de Benifassà i l'accés natural dels massissos dels ports. per altra banda cal ressaltar la importància del riu com a corredor biològic entre les parts altes dels massissos muntanyosos i les inferiors per on corre el riu camí de la mar.

El riu Sénia neix al barranc del Salt, molt a prop del poble de Fredes i desemboca al mediterrani entre les poblacions d'Alcanar i Vinaròs, més concretament a la zona coneguda com Sol de Riu. La capçalera del riu està constituïda per un entramat de barrancs que només porten aigua durant les èpoques de pluges, a excepció d'alguns barrancs com el del Salt o la Fou a l'altura de la Font del Teix. Els més importants són el barranc de la Fou i el de la Pobla, que conflueixen al Pantà que que regula el cabal aigües avall. A partir d'aquest punt, el cabal és constant durant uns 10 Kms i es pot opservar un riu envoltat d'un fondoso bosc de ribera amb paratges que conviden a visitar-.

Un altre dels atractius del riu són les llacunes, (Bassas) naturals formades pel desgast de l'aigua en el seu pas per sobre de les roques calcàries. També hi ha llacunes artificials fetes per la mà de l'home conegudes com (Peixeres-Partidors -Tancas) .A partir de la construcció de petites preses, es canalitzava l'aigua a una (Sequia) i de Així es formaven la (Bassa). Normalment l'aigua canalitzada per aquest sistema es deixava per a l'ús agricola o industrial. avui dia aquestes (peixeres-Tolls) són excel·lents llocs per gaudir d'un bon bany i refrescar de la calor del Verano.LA PEIXERETOLL DELS ARENALS


UN RACÓ DEL NOSTRE RIU
Riu Sénia, Parc Naturals dels Ports.
Conca hidrogràfica Riu Sénia
Desembocadura Mar Mediterrani
País (és) Catalunya i València
Divisió (és) La Sénia Comunitat (Tarragona i Catalunya) València Comunitat (València)
Catalunya
Províncies de Castelló i Tarragona
Longitud 49 km
Superfície de la conca 197,7 km²
El riu Sénia és un riu costaner de l'est d'Espanya, situat al nord-est de la província de Castelló; durant la major part del seu recorregut marca la frontera entre aquesta província i la de Tarragona. Té 49 km de longitud i desemboca al mar Mediterrani.
El riu Sénia neix als Ports de Beseit, dins el terme municipal de Pobla de Benifassà, a la comarca del Maestrat.
Les aigües del riu Sénia s'acumulen posteriorment a l'embassament de La Sénia, situat també en el terme municipal de Pobla de Benifassà, a 477 m d'altitud. Amb una superfície de 116 hectàrees i una capacitat d'11 hm3, és l'única obra de regulació del riu i està destinat al reg.
A partir de l'embassament, el riu discorre per zones de fortes pendents, el que li proporciona una elevada oxigenació, sent la vegetació molt abundant, el que contribueix a mantenir l'hàbitat de la vida piscícola. Posteriorment, i abans d'arribar a La Sénia, hi ha derivacions de cabal que abasteixen als regadius d'aquesta zona, unes 2.360 hectàrees.
Poc abans de la Sénia (localitat pertanyent a la província de Tarragona), el riu arriba a la frontera entre Catalunya i la Comunitat Valenciana; a partir de llavors i fins a la desembocadura, el Riu Sénia servirà de límit fronterer entre aquestes dues comunitats autònomes.
A partir d'aquest punt la llera pràcticament no rep aportacions naturals i la qualitat de l'aigua empitjora de forma notable.
A prop de la localitat d'Alcanar, el riu entra a la Plana de Vinaròs i la travessa fins a desembocar a la mar Mediterrània a Sòl de Riu.
Inici Fotos Tir al Plat << Anterior Següent >>
======

© Copyright Antoni Torres Chaure 1998 = Ultima Actualitzacion 2017. Avis Legal